Olcsóbb lett a svájci frank is

A szlovák korona erősödése megmozgatta az egész régiót.
NAPI Online, 2008. május 29. csütörtök, 17:57
Fotó:

A hazai devizapiacon mozgalmas napot zártak csütörtökön azt követően, hogy az Európai Központi Bank még reggel engedélyezte Szlovákiának, hogy a korona árfolyamának sávját - a szlovák deviza vártnál nagyobb mértékű erősödésére reagálva - több mint 17 százalékkal eltolja. A korona az egész régiónak, így a forintnak is lendületet adott, ám míg a szlovák deviza euróval szembeni kurzusa végül megrekedt a 30,265-ös szinten, addig a forint veszélyesen megközelítette az MNB által még februárban megszüntetett árfolyamsáv alsó szélét, a 240-es támaszt - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING üzletkötője.

Az euró végül 240,80 forinton fejezte be a kereskedést a bankközin; a dollárért 155,20 forintot, míg a svájci frankért 148 forintot kellett fizetni. A JPMorgan elemzői úgy vélik, a hazai deviza számára csak idő kérdése, hogy átszakítsa a 240 forintos támaszt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK