Nevetségesen kevés, mindössze 448 darab részvény felajánlásával zárult a Danubius-részvényekre a fő tulajdonos cégei által 5825 forintot tett nyilvános vételi ajánlat. A piac az elmúlt időszakban folyamatosan ezen árszint felett értékelte a Danubius részvényeit, így nem meglepő, ha a felajánlás lehetőségével csak ennyi részvényes élt. A Sir Bernard Schreier érdekeltségébe tartozó vállalatok befolyása változatlanul 53,4 százalék a szállodaipari cégben. A CP Holdings és vele közösen befolyást gyakorló cégek innentől kezdve - mivel részesedésük meghaladja a 33 százalékot és ajánlatot is tettek - szabadon vásárolhatnak tovább Danubius-részvényeket minden megkötés nélkül, de a szállodacég is folytathatná évekkel ezelőtt abbahagyott sajátrészvény vásárlásait. További részletek, eredményvárakozások a NAPI Gazdaság keddi számában.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!