Oldalazott Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,80 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 31 765,30 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. december 21. szerda, 18:02
Fotó: Napi.hu

A Mol 290 forinttal, 1,39 százalékkal 20 500 forintra csökkent, 3,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 112 forinttal, 1,36 százalékkal 8350 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 490 forintra nőtt, forgalma 230,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6170 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője elmondta: a nemzetközi hangulatnak megfelelően, oldalazott a magyar piac, közepes forgalom mellett. A nap legnagyobb nyertese az OTP volt, ugyanis a bank reggel a BÉT honlapján közölte, hogy az OTP banka Hrvatska adásvételi megállapodást írt alá a Société Générale csoporttal horvátországi leánybankja, a Splitska Banka megvásárlásáról. Ezzel szemben a Molnál a szerdai kereskedési napon eladói nyomás uralkodott. A Mol és az OTP mozgása teljesen kiegyensúlyozta egymást, emiatt tudta minimális erősödéssel befejezni a kereskedést a BÉT.

Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője az M1-en kifejtette: a Molnál tapasztalható esés mögött nem álltak fundamentális okok. A papír az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett, ennek volt a korrekciója szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK