A nap folyamán maradhat a 270,50-271,25 közötti igen szűk sáv közelében a kurzus - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Délelőtt egy dollárért 196,70, egy svájci frankért 184,60, míg egy jenért 218,50 forintot kértek a bankközin. A halvány erősödésben Ruzsonyi szerint szerepet játszhat, hogy a piac idővel belátja, kicsit túl van lihegve a görög történet. Valami döntés, leginkább egy kölcsönről szóló, biztos, hogy születik, de a kérdést az IMF nélkül próbálják majd rendezni, mivel az ECB hallani sem akar arról, hogy a Valutaalap beleszóljon a közös monetáris politikába. Így nagy valószínűséggel a görögök kapnak egy kölcsönt, némi dorgálást és a kormányzat cserébe kénytelen lesz megtenni a szükséges lépéseket. S bár egyes piaci szereplők talán örülnének neki, az euró ettől összedőlni nem fog - szögezte le Ruzsonyi.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!