Volt ugyan némi mozgás csütörtökön a forintpiacon, de trendet jelenleg nem lehet kiolvasni - mondta el Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci tradere. Hozzátette: míg kedden és szerdán jelentősebb forgalom volt a forint piacán, csütörtökön már inkább oldalvonalon kívülre került a hazai deviza, és inkább a zloty és a lej volt a fókuszban.

Míg Lengyelországban már a monetáris szigorítás lehetőségét pedzegetik, addig idehaza még a kamatcsökkentés van terítéken, így meglehetősen eltérő körülmények között tart, tartott egy irányba a két deviza.

A forint szempontjából inkább afféle kivárásos nap volt a csütörtöki, és bár az euró/dollárban is volt mozgás, ezúttal ez sem befolyásolta jelentősen a magyar deviza jegyzését. A nap folyamán az euró jegyzése 265,50-266,80 forint között mozgott, délután fél öt körül 266,35 forint volt az ár. A dollárért 195,80, a svájci frankért pedig 182 forintot kértek.

Szerény, alig több mint kétszeres lefedettség mellett keltek el a 12 hónapos dkj-k a csütörtöki aukción. Az ÁKK a negyvenmilliárdos meghirdetett mennyiséget értékesítette, az elfogadott hozamok 5,56 százalékos átlaga 6 bázisponttal múlta felül a szerdai másodpiaci benchmarkot. A másodlagos piacon jobbára szintén nőttek a referenciahozamok, 2-4 bázisponttal, ám a két legrövidebb futamidő nem változott, a hároméves pedig apadt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!