Oligarcha vásárolt be az Apple-részvényekből

Aliser Uszmanov orosz milliárdos mintegy 100 millió dollárért Apple részvényeket vásárolt - hozta nyilvánosságra az üzbég származású, orosz állampolgárságú, jórészt Londonban élő üzletember USM Holdings nevű vállalkozása kedden. Uszmanov a második leggazdagabb "brit".
MTI-Eco, 2013. április 30. kedd, 18:52
Fotó: Napi.hu

A cég azt nem ismertette, hogy a legnagyobb orosz vasérctermelő csoport, a Metalloinvest főrészvényese mikor és milyen árfolyamon vásárolt Apple-részvényeket. A 2012 elején létrehozott USM Holdings technológiai, média, távközlési és bányaipari cégekben érdekelt.

A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról. A Rich List listán Aliser Uszmanov lett a második legvagyonosabb "brit", aki egyebek között az Arsenal labdarúgócsapatban is érdekelt 30 százalékos részesedés erejéig. Uszmanov vagyonát a Rich List 2012 szerkesztői 12,315 milliárd fontra becsülték.

Az Apple árfolyama 436,58 dolláron állt kedd 17 órakor a technológiai részvények Nasdaq indexében, 1,5 százalékkal drágábban hétfői záróértékénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK