Tavaly május óta nem látott szintekre emelkedett az ólom jegyzése a londoni árutőzsdén azt követően, hogy a kínai kormány jelezte: mindent megtesz annak érdekében, hogy az előírásoknak nem megfelelő körülmények között működő kohókat bezárja, hogy ezzel is szavatolhassa az egészségügyi normák betartását. A kohóbezárások kapcsán felmerülő ellátási problémák kapcsán látványosan megugró kereslet csütörtökön közel 9 százalékkal, majd pénteken további 1,6 százalékkal dobta meg az ólom jegyzését, amely így tonnánként 2315,25 dollárért cserélt gazdát Londonban. Ilyen magasan utoljára tavaly május közepén állt az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!