Az első kilenc hónapban az orosházi székhelyű gépgyártó részvényenként 103 forintos eredményt ért el (a halasztott adó torzító hatását kiszűrve) a tavalyi 174 forinttal szemben.

A háromnegyed éves árbevétel 26 százalékkal maradt el a tavalyitól: az autóipari üzletágban 3,5 milliárd forintos, a mezőgazdasági és általános gépgyártásban 3,1 milliárdos elmaradás mutatkozott.

Az autóiparon belül az európai uniós és a belföldi eladások csökkentek, a mezőgazdasági területen az amerikai és a FÁK-országokba irányuló szállítások estek vissza leginkább. A belföldi mezőgazdasági értékesítés 770-ről 780 millió forintra nőtt, ez a hagyományosan magasabb nyereségtartalmú szegmens sokat segíthetett abban, hogy az üzemi eremdény még mindig 964 milliós nyereséget mutat (a negyedéves üzemi eremdény 646-ról 300 millióra csökkent).

A Linamar 160 milliós pénzügyi eredményt ért el a negyedévben, adózott eremdénye 372 milliót tett ki.

A tulajdonosi strukúrában lényeges válozás nem törént az év eleje óta, a belföldi intézményi befektetők mintegy 14 ezer darabbal növelték kitettségüket és 28,56 százalékos részesedéssel bírnak, a hazai magánszemélyek pedig 4500 részvény vásárlásával egy százalék fölé növelék részesedésüket. A külföldi intézményi befektetők aránya ezzel párhuzamosan kismérékben, 70,4 százalékra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!