Ömlik a pénz a részvényalapokba

A részvényalapokba február óta legtöbb, 11,4 milliárd dollárnyi új tőke érkezett világszerte a június 11-ével záródott héten.
MTI-Eco, 2014. június 15. vasárnap, 11:01
Fotó: Reuters

A befektetési alapokat elemző EPFR Global cég adatai szerint egyebek között a felzárkózó piacokra szakosodott alapokba 2,3 milliárd dollárnyi befektetés került, ami kilenc hete a legtöbb. Az amerikai részvényekre összpontosító alapokba pedig 5,1 milliárd dollár áramlott az előző heti 1,2 milliárd dollár kivonást követően.

A részvényalapok iránt azután nőtt meg a befektetői érdeklődés, hogy az Európai Központi Bank (EKB) egy hete csütörtökön rekordalacsonyra csökkentette irányadó kamatát. A részvények iránti befektetői bizalmat erősítette a kedvező amerikai foglalkoztatási adat is.

A június 11-ével záródott héten a kötvényalapokat három hónapja legkevesebb tőke, 1,6 milliárd dollár gyarapította.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK