Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ÖMV vezérigazgatója Wolfgang Ruttenstorfer a Reutersnek adott tegnapi interjúban kifejtette, a tavalyi 45 százalékról mostanra 35 százalékra szorították le a cég eladósodottsági rátáját, a hosszú távú cél pedig a 30 százalékos nettó adósság/sajáttőke arány elérése. Abban az esetben sem aggódna azonban a vezetés, ha a terjeszkedés 2008-ig tartó időszakában az eladósodottsági ráta 50 százalékra szökne fel, ám ez még abban az esetben sem fenyeget, ha teljes egészében hitelből fedeznék a Petrom vásárlást - tette hozzá Ruttenstorfer. A Mollal kapcsolatban az igazgató elmondta, az okok, ami miatt 2000-ben a Mol részesedés vásárlása mellett döntöttek - nem változtak, az ÖMV jelenleg is rendkívül boldog ezen befektetésével. Erre minden oka megvan, a részvények árfolyama ugyanis a négy évvel ezelőtti 5 ezer forintos szintről 8 ezer forintra kúszott fel. Az akkori bevásárlással ráadásul sikerült megakadályozni, hogy új stratégiai befektető jelenjen meg a közép-európai olajpiacon. Ruttenstorfer szerit stratégiailaiag értékes a Mol-csomag, ami még jól jöhet a következő években. A magyar társaságban lévő mintegy 350 millió dolláros befektetés mindenesetre nem tartozik az ÖMV alaptevékenységéhez, ezért teljesen nem lehet kizárni annak értékesítését. Még semmiféle döntés nem született a pakettal kapcsolatban, egyik irányba sem szeretnének elkötelezni magunkat - tette hozzá az ÖMV vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!