Önállóan gyengült forint

Az elmúlt időszakkal ellentétben ma önálló életre kelt a forint, nem a régió határozta meg az árfolyamát. Ebben nem volt sok köszönet, a magyar deviza ugyanis gyengült, az eurókurzus napközben elérte a 255,10 forintos szintet.
Csernátony Csaba, 2005. május 24. kedd, 17:37
Fotó:

Zárás előtt nem sokkal 254,40 forint körül járt a közös deviza jegyzése - mondta Kolba Miklós. Az ING szakértője szerint több oka van a mai gyengülésnek: egyrészt az elmúlt hetek kamatvágásainak hatása most csapódhatott le, másrészt pedig a leminősítésekről szóló pletykák, illetve az EU-alkotmányról szóló francia népszavazás kudarcát valószínűsítő híresztelések is gyengítették a kurzust.
Az euró/dollár árfolyam nem változott jelentősen a nemzetközi piacokon, de a forintgyengülés miatt a dollár erősödött a bankközin a magyar devizával szemben. Az említett időpontban 202,10 forinton jegyezték a dollárt, szemben a délelőtt regisztrált 201 körüli szinttel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK