Öntik a cukrot a piacra

Lassan tízéves mélypontra esik a cukor világpiaci ára. India rekordtermése miatt esélytelen, hogy a 10 dolláros szinten megáll a kurzus.
Szabó Dániel, 2018. május 11. péntek, 14:14
Fotó: AFP

Jelenleg 11,21 dolláros áron jegyzik a cukrot a világpiacon, dacára annak, hogy április végén már megközelítette a 12 dolláros szintet is. Egyre közelebb a 10 dolláros határ, amely a 2016-os és 2008-as mélypontot jelentené.

Egyre valószínűbb, hogy a 11 dolláros támasz sem állítja meg az esést, miután az áprilisi felpattanás csupán korrekciónak bizonyult - mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskdelmi Zrt. üzletkötője a Tőzsdefórumnak.

Az, hogy továbbra is esés következik-e a piacokon, és hogy hosszútávon eladásra kell-e a a befektetőknek berendezkedni, nagyban múlik az indiai termés állapotán. Ott egyelőre rekordmennyiséget öntöttek a piacra, ahogy arról korábban a Napi.hu is írt.

A fotó forrása: AFP/Hoang Dinh Nam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK