BUX
36940

Öntötték a pénzt a feltörekvő piacokra

Újra hatalmas mennyiségű pénz érkezett a feltörekvő piaci alapokba - jelentette az EPFR Global.

NAPI, 2010. december 1. szerda, 13:08

A november 24-én végződő héten összesen 2,4 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett a feltörekvő piaci alapokba, a feltörekvő kötvényalapok 25 hetes jó teljesítményének azonban vége szakadt - írta a Reuters az EPFR adataira hivatkozva. A héten az összes feltörekvő piaci részvényalap kategóriába friss pénzek érkeztek, így ezen alapok beáramlásai éves szinte elérték a 83,3 milliárd dollárt. A két Korea közötti összecsapások a vizsgált periódus végén kezdődtek, tehát nem voltak még érdemben hatással a tőkeáramlásokra - hívta fel a figyelmet az EPFR szakértője.

A kötvényalapok eközben 735 millió dollárnyi kiáramlást regisztrálhattak, leginkább az amerikai kötvényalapoknak köszönhetően miközben a pénzpiaci alapok 13 milliárdnyi beáramlást könyvelhettek el, főként vélhetően a mélyülő európai adósságválság miatt.

A feltörekvő piaci részvényalapok közül elsősorban a régiós alapok vonzották a több tőkét, semmint az ország specifikus alapok, kivétel ez alól Kína. Az EMEA kategóriába tartozó alapok immár tizenegyedik hete jutottak friss tőkéhez, a feltörekvő európai alapok legjobb hetüket zárták 2009 utolsó negyedéve óta.