Opciós szerződéseket kötött a Mol

A Mol 2008. március 14-én opciós szerződéseket kötött az ING-vel, az ING által BNP Paribastól megvásárolt 1 404 217 darab „A” sorozatú Mol törzsrészvényre - olvasható a BÉT-en.
NAPI Online, 2008. március 14. péntek, 09:28
Fotó:

A szerződések értelmében a Mol a részvényekre amerikai típusú vételi jogot szerez az ING-től, és egyúttal az ING európai típusú eladási jogot szerez a részvényekre a Mol-tól. Mindkét opció lejárata 1 év, és az opciós vételi és eladási ár egyaránt 109,83794 USA dollár részvényenként (megközelítőleg 18 500 forint). Ezzel egy időben a részvényekre a BNP által a Mol részére biztosított amerikai vételi opció, valamint a Mol által a BNP részére biztosított európai eladási opció megszűnt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK