Líbia képviselője nem volt ott a megnyitón, de délutánra őt is Bécsbe várják. Több forrás is megerősítette, az olajkartell termelésének esetleges változtatásáról csak azután döntenek, hogy megérkezik Líbia képviselője.

Megfigyelők szerint az OPEC termelésének a növelésére készül, két és fél év után először. Szaúd-Arábia, amely az olajkartell legnagyobb olajtermelője, saját napi termelésének több mint 500 ezer hordó növelését tervezi - egy kedden név nélkül nyilatkozó Öböl-menti forrás szerint.

Irán azt szeretné, ha az OPEC együttesen napi 700 ezer-1 millió hordó emelésről döntene.

Az OPEC jelenlegi hivatalos olajtermelése napi 24,8 millió hordó. A tényleges termelés azonban ennél jóval nagyobb, becslések szerint napi 26,2 millió hordó.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!