Az OPEC, valamint Oroszország és más olajtermelő nemzetek vasárnap megállapodtak abban, hogy rekord mértékben csökkentsék a termelést, amely a globális kínálat körülbelül 10 százalékát teszi ki, hogy támogassák az olajárakat a koronavírus világjárvány közepette - írja a hírügynökség.

Május-júniusban napi 9,7 millió hordóval csökkentik a kibocsátást.

Az elmúlt napokban a Brent és a WTI a 20-30 dollársor tartományba csúszott vissza, amire a '90-es évek óta nem volt példa. A mostani termelés csökkentés várhatóan felfelé hajtja majd az olajárat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!