Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opimus alaptőkéje négy vállalkozás apportjával 2,2 milliárdról 8 milliárdra emelkedik. Elkerülendő azt, hogy ez felidézze a Phylaxiánál korábban mindennapos gyakorlatnak számító, valós érték feletti apportokat az új menedzsment a BDO könyvvizsgálót bízta meg a cégbe kerülő vagyonelemek értékelésével - az apportelemeket pedig ezen érték alatt fogadta be.

Az Opimus portfoliójában 4 új és 4 régi társaság található:

  • a német piacon 27 százalékos részesedéssel bíró kályhagyár, a Wamsler SE,
  • évi 40 millió darabbal Magyarország meghatározó tojástermelője, a Csabatáj Zrt.
  • egy muraui szállodát birtokló Holiday Resort Kreiscberg Gmbh
  • a Mátrafűtőber Kft
  • a Gazdasági Rádiót üzemeltető zrt, mely az idei első félévben Ebitda-pozitív lesz
  • a 96 százalékos kihasználtsággal büszkélkedő Révay Irodaház
  • az euró Generál Zrt.

A holding a vezetőség szerint az idei éveben 15 milliárdos árbevétel mellett a korábbi veszteségek után idén 2 milliárd forintnyi EBITDA-eredmény elérésére lesz képes. A portfólió a tervek szerint a jövő év végéig nem változik.
Az Opimus egyelőre csak sztori, de hiszünk benne, hogy a hiteles működésnek köszönhetően a társaság részvényeinek árfolyama a jelenlegi 33-35 forintos szint többszörösére emelkedik - hangoztatta Pintér Zoltán a Bud-Cash tulajdonosa, az Opimus egyik legnagyobb magánrészvényese. A BÉT A kategóriájába még az idén szeretne bekerülni a társaság, s később talán a frankfurti tőzsdén is megmérettetnék magukat. Az új nagytulajdonosok ígéretük szerint nem lesznek kerékkötői az árfolyam emelkedésének, papírjaikat hosszú távon szeretnék megtartani, a korábbi phylaxiás gyakorlattal ellentétben azokat nem csöpögtetik a piacra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!