Az optimizmust táplálták a lakáseladásokról érkezett vártnál jobb adatok, amelyet kissé lehűtött a munkanélküli ellátsába kerülők számának alakulása.

A kereskedés első fél órájában a Dow Jones 0,2 százalékot, a Nasdaq 0,3, az S&P-500 0,4 százalékot adott hozzá előző napi záróértékéhez.

A növekedést segítette, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatban a nagyobb üzletláncok, mint a Kohl, a J. C. Penney és a Macy's is az elemzők által vártnál nagyobb forgalomról számolt be, így a csütörtöki emelkedést ez a szektor vezette.

A munkanélküliségi ellátással kapcsolatos újabb adatok azonban aggodalomra adhatnak okot, és az augusztusi foglalkoztatottsági adatoktól sem vár túl sok jót a piac, ezért enyhe az optimizmus a tengerentúli börzéken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!