A Dow Jones Stoxx 50 index 16,82 ponttal, azaz 0,5 százalékkal 3447,44 pontra emelkedett a mai nap folyamán, amivel e heti veszteségét 1,4 százalékra csökkentette. A GlaxoSmithKline Plc árfolyama viszont nagyot esett, miután egy amerikai bíróság megszüntette az Augmentin nevű antibiotikumra vonatkozó szabadalmi védettségét. A Glaxonak ez a termék évi 2 milliárd dollárt hozott és második legfontosabb terméke volt. Ma fél háromkor teszik közzé az amerikai GDP első negyedéves alakulására vonatkozó adatot, ami hatással lehet a piacokra. Az elemzők 6 százalékos éves növekedésre számítanak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!