A vezető indexek közül az FTSE 100 0,85, a DAX 1,4, míg a CAC-40 1,14 százalékkal emelkedett. A keddi éles esés után visszakapaszkodni látszanak a bankrészvények árfolyamai. A UBS 2, a Royal Bank of Scotland 3,8, a Barclays és a BNP Paribas 2, az HSBC pedig 1 százalékkal emelkedtek. A harmadik negyedéves profitját év/év alapon duplázó Societé Générale árfolyama 4 százalékot ugrott a gyorsjelentésre, igaz a pénzintézet abban a továbbra is bizonytalan gazdasági környezetre hívta fel a figyelmet. a Bank of Ireland részvényei 12,4 százalékot ugrottak, miután a bank 73 százalékos profitvisszaesésről számolt be az első félévre, ám még így is jobban teljesített az elemzői várakozásoknál. A nagy bányatársaságok a dráguló nyersanyagok hátán emelkedtek, BHP Billiton 1, az Anglo American és a Rio Tinto 1,5, az Antofagasta 2,15, míg a Xstrata 2,45 százalékkal erősödtek. A Nissan 92,9 százalékos profitvisszaesése mellett javuló kilátásokról beszámoló gyorsjelentése hatására az autószektor is emelkedésbe kezdett. A harmadik legnagyobb japán autógyártó 44 százalékát tulajdonlüó Renault 4,9 százalékkal erősödött. A Volkswagen részvényei 1,9, míg a Daimler 2,9 százalékkal javított. A Marks&Spencer 6 százalék felett emelkedett, miután a kiskereskedelmi lánc 224,3 millió fontos nyereségről és 2,8 százalékkal bővülő árbevételről számolt be az első félévre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!