Többségében emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést az ázsiai piacok: a Shanghai Composite 1,9, a Hang Seng pedig 0,82 százalékkal pénteki zárása felett, a Nikkei 225 viszont 0,09 százalékkal alatta fejezte be a hét első napját. Az emelkedést a kínai papírok vezették, a China Construction Bank és a Sinopec olajcég profitjelentése fűtötte a piaci optimizmust. A Mitsubishi UFJ Financial Group 1,2, a Mizuho Financial Group pedig 0,52 százalékos árfolyam-emelkedést ért el. Japánban viszont több nagynevű elektronikai cég veszteségeket könyvelhetett el: a Casio Computer Co. 3,3, a Nintendo 2,8 százalékkal forgott olcsóbban a nap végére. Japánban a kiskereskedelmi forgalom második hónapja emelkedést mutat februárban, azonban a nagyobb üzletek forgalma csökkent a hónap során.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!