A vezető európai indexek emelkedéssel kezdték a pénteki napot: az FTSE 100 0,1, a DAX 0,32, a CAC 40 pedig 0,07 százalékkal csütörtöki zárása felett állt délelőtt. A legnagyobb növekedést a bankrészvények mutatják, a Société Générale 0,46, a Barclays 1,24, a BNP Paribas 0,46, a Deutsche Bank pedig 0,5 százalékos pluszban volt. A Renault 1,7 százalékkal haladta meg előző napi zárását, a norvég Yara International pedig 4,6 százalékot szárnyalt, miután bejelentette: nem emeli a Terra Industriesre tett ajánlatát. Az olasz Eni SpA olajipari óriás 0,9 százalékos árfolyam-csökkenést mutatott, miután idei termelésbővülési célját csökkentette. A piaci mozgásokra a délutáni amerikai adatok lehetnek komolyabb hatással: a februári kiskerforgalomról, később pedig a Michigani Egytem márciusi fogyasztói bizalmi indexéről tudhatunk meg részletes számokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!