A határidős tőzsdeindex-jegyzések alapján a londoni FTSE-100 indextől 18-19 pont, 0,4 százalék, a frankfurti Xetra DAX indextől 33-35 pont, 0,5 százalék, a párizsi CAC-40 indextől 20-22 pont, 0,7 százalék nyereségre lehet számítani a kereskedés kezdetén.

Hétfőn az indexek vegyesen zártak; miközben a frankfurti Xetra DAX 0,13 százalékkal 6.565,72 pontra emelkedett, az FTSE-100 0,07 százalékkal 5.662,43 pontra, a CAC-40 index pedig 0,03 százalékkal 3.179,90 pontra csökkent.

Kedden a potenciális árfolyam befolyásoló tényezők között Ben Bernanke Fed-elnök kongresszusi meghallgatása mellett a német ZEW gazdaságkutató intézet júliusi üzleti hangulat mutatója, valamint az amerikai termelői árak és az ipari termelés júniusi alakulása érdemel említést. A piacok azt várják, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke beszédében utalást tesz gazdaságösztönző monetáris enyhítő lépésekre.

A ZEW hangulatindexe elemzői várakozások szerint romlik, az amerikai termelői árak kissé emelkednek, a júniusi ipari termelés pedig javul az előző havihoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!