A húzópapír a kilencmilliárd forint értékben gazdát cserélő Mol volt a kereskedés elején, az olajpapír közel négy százalékkal 21 615 forintra drágult. Az OTP 7560 forinton stagnált, miközben a Magyar Telekom 0,8 százalékkal 968 forintra, a Richter pedig 0,7 százalékkal 44 100 forintra javult. Kereskedők szerint több pozitív tényezőre vezethető vissza a Mol erősödése. Az olaj szerdai drágulása és a kedvező globális részvénypiaci hangulat mellett a tegnap megjelenő, oroszországi akvizícióval kapcsolatos hír is jót tett az árfolyamnak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!