Optimizmus az úr az USA-ban

Erős nyitás után pluszban zártak az amerikai tőzsdék kedden, a hangulatot leginkább a szerdai Fed-kamatdöntést és prognózisokat megelőző optimizmus fűtötte.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 22:05
Fotó: Napi.hu

Sok elemző gondolja úgy, hogy a Fed szerdán növeli likviditását, de a G20-találkozóról jövő jó hírek − miszerint növelik az európai adósságválságra költhető pénz összegét − is javították a hangulatot, amelyet a felemás amerikai ingatlanpiaci adatok sem tudtak rontani.

Ennek megfelelően a Dow Jones ipari indexe 0,75 százalékos, az S&P−500 0,98 százalékos, míg a Nasdaq ennél is nagyobb, 1,19 százalékos pluszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK