Optimizmus húzta Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,96 százalékos emelkedéssel 16 540 ponton zárt hétfőn alacsony forgalomban.
MTI-Eco, 2014. december 22. hétfő, 18:16
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma mindössze 3,3 milliárd forintot ért el, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest. Optimista hangulatban indult a hét a részvénypiacon: a rubel erősödött hétfőn, így főleg azok a papírok erősödtek, amelyek orosz kitettségük miatt sokat estek a múlt héten - mondta el Német Sándor, a Buda-Cash brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese, aki szerint a nyugat-európai és az amerikai börzéken is pozitív volt a hangulat, ami szintén segítette a magyar tőzsdét.

A Mol 1,1 százalékkal 11 600 forintra drágult 577,8 millió forintos forgalomban. Az OTP 1,3 százalékkal 3803 forintra emelkedett 1,3 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 0,3 százalékos erősödéssel 340 forinton zárt 261 millió forintos forgalom után. A Richter-papírok árfolyama 0,9 százalékkal 3430 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK