Még mindig az otpimizmus volt az úr hétfőn az ázsiai részvénypiacokon. A japán Nikkei 1,5 százalékot tudott emelkedni annak ellenére, hogy a pénzügyi vállalatokra nyomás gyakorolt az a bejelentés, miszerint a Takefuji Corp. nehézségekkel küzd a fogyasztói hitelei miatt, miután a törvényi szabályozás miatt túl nagy mértékben kellett kamatot vissza térítenie, és most lehet, hogy 5 milliárdos tartózását nem tudja visszafizetni. Ennek ellenére összességében a pénteki jó hangulat maradt a tőzsdéken, aminek a hatására várhatóan Európa is pluszban nyit.
 

Ugyanakkor az euró/dollár keresztárfolyamban már profit realizálások voltak aminek hatására az árfolyam 1,3463-ra pattant vissza az árfolyam, a jennel szemben pedig a japán intervenciók miatt nem merték a befektetők tovább gyengíteni a dollárt.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!