Az Opus Global 2020. első fél évében konszolidált szinten 2,945 milliárd forint teljes átfogó eredményt ért el a tavalyi év ugyanezen időszakának proforma 1,288 milliárdos veszteségével szemben, ez 4,233 milliárd forint eredményjavulást jelent - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A csoport összes működési bevétele 98,8 milliárd forint volt, szemben a 2019. első fél évi proforma kimutatás szerinti 130 milliárd forinttal - írja az MTI.

A tavalyi proforma kimutatás tartalmazza a 2019 második fél évében az Opusba beolvadt Konzum Nyrt. pénzügyi adatait is.

Az Opus Global Nyrt. több mint 6 milliárd forint üzemi eredménnyel zárta konszolidált szinten az idei első fél évet a bázis időszak proforma szerinti 7 milliárd forint vesztesége után. Az Opus csoport energetikai társaságai az idén márciusban megvalósult értékesítés következtében már kikerültek a cégcsoportból, az ebből adódó portfólióváltozás mellett 2020 első fél évében a Covid-járvány hatására a turizmus szegmens jelentős eredménycsökkentő befolyása ellenére is jelentősen javult az üzemi eredmény.

A tényleges tevékenység eredményét leginkább kifejező, és az értékcsökkenést kiszűrő EBITDA-mutató 17,7 milliárd forintot tett ki, ezzel a cégcsoport közel megduplázta a 2019. első féléves proforma kimutatás szerinti 9,3 milliárdos EBITDA (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) értékét.

A közleményben kiemelték, hogy még mindig nem lehet teljes egészében felmérni és modellezni, hogy milyen hatást fog gyakorolni a csoport működésére a koronavírus második hulláma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!