Megbüntette az Opus Globalt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - erről tájékoztatta a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég a befektetőket a tőzsde honlapján. A közzététel szerint a büntetés oka az volt, hogy az Opus nem tett eleget a bennfentes információ közzététele késleltetésével kapcsolatban azon kötelezettségének, hogy az MNB részére az információ nyilvánosságra hozatalakor a késleltetéssel kapcsolatos információkat bejelentse.

Az MNB július 2-án hozott határozatában megállapította, hogy a tőzsdei cég megsértette a piaci visszaélésekről szóló rendeletet és különféle uniós irányelveket, jogszabályokat is. A jegybank megtiltotta a cég számára, hogy a piaci visszaélésekről szóló rendeletben foglalt, a bennfentes információ nyilvános közzétételének késleltetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket ismételten megsértse.

Az MNB felszólította az Opust, hogy a határozat véglegessé válását követő 3 munkanapon belül küldje meg az MNB részére a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kitöltött, a határozatban vizsgált bennfentes információ nyilvános közzététele késleltetésének MNB részére történő bejelentésére szolgáló űrlapot.

Az MNB a piaci visszaélésekről szóló rendeletben foglalt, a bennfentes információ nyilvános közzétételének késleltetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt a kibocsátót egymillió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!