A Mészáros Lőrinc milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. arról tájékoztatta a befektetőket a tőzsde honlapján, hogy leányvállalata, felcsúti székhelyű Mészáros Építőipari Holding Zrt. a közgyűlésén 5,128 milliárd forintos osztalék kifizetéséről döntött az Opus számára.

Az Opus a múlt héten tette közzé tavalyi éves eredményeit. A vállalatcsoport 54,1 milliárd forintos működési bevétel mellett 24,8 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A tőkeemelésnek köszönhetően a társaság konszolidált saját tőkéje egy év alatt a tizennyolcszorosára, 280 milliárd forint fölé nőtt. Az idén pedig még tovább hízik a cég, hiszen az év közepén összeolvad a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt.-vel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!