Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park – írta a cég a tőzsde honlapján megjelent közleményben.

A tranzakció a jövő év elején zárulhat.

A közlemény szerint a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a Hunguest Hotels tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagymúltú fürdővárosok előzik meg. A borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost mind belföldön, mind külföldön - áll a közleményben.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (melyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellness részleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!