Mészáros Lőrinc felvásárolja az ország egyik legnagyobb gázszolgáltatóját

Az Opus Global Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására; a tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat - közölte az OPUS hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Szabó Dániel, 2020. december 28. hétfő, 19:39
Fotó: Shutterstock

Az Opus ajánlatát 2020. december 23-án tette, az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.On Beteiligungen GmbH-val 2019. október 4-én létrejött megállapodása értelmében.

Az Opus Global Nyrt. egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tett ajánlatot az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjára. A részletes ügyleti megállapodások aláírásának határideje 2021. március 31. Az tőzsdei cég a tranzakcióból származó előnyök és keletkező kötelezettségek tekintetében 2021. január 1-től már felelősséggel tartozik. A tranzakció zárása 2021. harmadik negyedévében várható.

A TITÁSZ megvásárlásával az Opus Global Nyrt. hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén - írják a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzé tett bejelentésben.

A TITÁSZ az Opus eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétének erősítésére - idézik Dzsubák Attila Zsoltot, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatóját a közleményben.

"Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon" - nyilatkozta a vezérigazgató.

Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.On Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Ellátási területe 18 728 négyzetkilométer, amelyen 25 436 kilométer hosszúságú hálózatot üzemeltetnek, közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen látják el ügyfeleiket.

A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben mintegy 9 milliárd forint.

Az Opus Global Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfoliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

Az Opus részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a részvény hétfőn 276 forinton zárt. Az elmúlt egy évben legmagasabb ára 346 forint, a legalacsonyabb 129 forint volt. A cég többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2020.12.29 10:34

"A cég többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc."

Azt minden cikkben elfelejtik megemliteni, hogy meszaros lorinc tobbsegi tulajdonosa orban viktor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2020.12.29 09:57

@rigolya: Kis csúszó mászó elváráska !!

Mikor is drágult a gáz ára ???

Ja már emlékszem , amikor a komcsi libsi csürhe volt hatalmon !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.12.29 09:13

Vajon a felvásárlás után hogy fog változni a fogyasztói ár?

Ez is csak 3x-osára drágul, mint a mélynemzethy trafikokban az árrés???

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.12.29 08:51

Na birkák ! Így lesztek narancsscicskából narancs rabszolgák. Tapsikoltatok a lopáshoz hazugságokhoz és szépen eljutottatok oda hogy NER cégnél dolgozhattok NER boltban vásárolhattok, NERvitéznél nyaralhattok és a NER mondja meg minek örülj és minek ne :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

halacska40, 2020.12.29 07:56

Ez volt a "rezsicsökkentéses undormány" lényege.Rábírni a multikat a cégek eladására. Ezek a pondrók meg odaosztogatják egymásnak az eus és adófizetői közpénzből megkaparintott cégeket. De ehhez is tök hülyék. Mi az ,amit mészárosgenya és bandája szakértelemmel tud üzemeltetni? A mátrai erőművel is mit művelt az opus? 171md-os cösszerabolt cég alíg bírt 8mrd-os nyereséget kiköhögni. 4,8% Ekkora hátszéllel ilyen xarul vezetni egy céget,azért nem kis művészet. Amatőr xar rablóbanda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html