Óraátállítás: ez is változik

Az Egyesült Államok hétfőtől átállt a nyári időszámításra. Ez azt jelenti, hogy közép-európai időhöz képest a megszokottnál egy órával korábban nyitnak (14 óra 30 perec) és ugyancsak egy órával korábban zárnak (21 óra) a New York-i börzék. Ez az állapot két hétig marad fenn, amíg Magyarország is áttér a nyári időszámításra.
Szász Péter, 2018. március 12. hétfő, 19:24
Fotó: Shutterstock

Vegyesen mozogtak a vezető New York-i tőzsdemutatók a pénteki záróértékeikhez képest hétfőn, a kereskedés vége előtt mintegy két órával - írja az MTI.

Közép-európai idő szerint 19 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,44 százalék gyengülést, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,46 százalék erősödést, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500-as mutató pedig 0,03 százalék csökkenést jelzett.

Kereskedők azt mondták, hogy a hétfő estig nem volt komolyabb trendalakító esemény. Így például nem volt makrogazdasági adat sem, ami alapján a befektetők tisztább képet kaphatnának az amerikai gazdaság állapotáról, a befektetők pedig úgymond megemésztették Donald Trump amerikai elnöknek az acél és az alumínium importvámjáról szóló, csütörtökön aláírt rendeletét.

Hétfő estig összességében gyengültek az ipari cégek részvényei és a banki ágazat papírjai, miközben péntekhez képest erősödni tudtak a technológiai szektor részvényei.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 95 cent (1,53 százalék) csökkenéssel, 61,09 dolláron állt.

Hétfőn kora este az eurót 1,2329 dolláron jegyezték a kora reggeli 1,2321 dollár után.

Az arany ára 3 dollárral (0,21 százalékkal) 1321 dollárra csökkent unciánként.

A kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.03.12 21:44

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

babmami, 2018.03.12 20:18

Jó lenne már azt olvasni, hogy végre maradunk a nyári
időszámításnál és többé nem kell állítgatni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html