A kormánynak gyorsan kell cselekednie - idézte az MTI a miniszterelnököt - , össze kell állítani egy olyan gazdasági csomagot, ami azt a célt szolgálja, hogy a gazdasági növekedés üteme Magyarországon ne csökkenjen jelentősen. Orbán leszögezte: a növekedés ütemét 4 százalék fölött kell tartani. A csomag középpontjában a lakásépítések bővítése és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése áll majd. Ha ez sikerül, akkor olyan nagymértékű beruházási hullám indul el Magyarországon, amely a kedvezőtlen világgazdasági hatásokat fél-egy évig képes lesz ellensúlyozni. A miniszterelnök szerint a kétéves költségvetéshez nem szabad hozzányúlni, csak azon kívüli eszközök "összegyűjtéséről és egybegyúrásáról" lehet szó. Az Eximbank és a Magyar Hitelgarancia Részvénytársaság irányába erősítő lépéseket kívánnak tenni, általában az állami garanciavállalást, a vállalkozók által felvett hitelek mögé nyújtott állami biztosítékok rendszerét szeretnék felerősíteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!