Egy százalékkal erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. De 12:00-kor már olyan lendületben volt, hogy a 362-es sáv alá is benézett: a legerősebb pillanatban 361,809 forint volt az árfolyam az euróval szemben.

Viszont délben Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a kormány 5 pontos gazdaságvédelmi tervét, pontosabban annak második ütemét. Mivel a kormányfő kevés konkrétumot osztott meg a beruházástámogatásról, a munkahelyteremtésről és a munkahelyek védelméről, a befektetők valószínűleg csalódtak.

Hétfő 12:00-kor emiatt erőteljes gyengülésbe kezdett a forint: háromnegyed óra sem kellett, hogy a 366,352-es kurzust is elérje. Utána megtorpant, de délután egy óráig sem süllyedt a 365,75-ös szint alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!