BUX
38971

Orbán adhat ma lökést a tőzsdének

Gyenge kezdés után kivárás jellemezheti a mai tőzsdei kereskedést Orbán Viktor délutáni beszéde előtt.

NAPI, 2011. szeptember 6. kedd, 08:52

A tegnapi nap után lesz reggel likvidálás, aztán viszont nem számít további esésre Bodor Csaba a Strategon üzletkötője. Nem hiszem, hogy a tegnapi európai pánikjelenségek ma is megismétlődnek - fogalmazott.

Az amerikai nyitásig oldalazás jellemezheti a BÉT kereskedését. Az elmúlt napokban több száz pontot esett a Dow, a hétfői európai esést pedig nem tudták lereagálni az amerikai befektetők, mivel a munka ünnepe miatt nem dolgoztak.

Érdekes, hogy a német DAX, a vezető európai gazdaság tőzsdeindexe esik a legnagyobbat, hozzá képest jóval sérülékenyebbnek gondolt államok tőzsdéi egészen jól teljesítenek - tette hozzá az üzletkötő.

Az első egy óra után tehát várhatóan nem folytatódik a lejtmenet Budapesten, az irány meghatározásában pedig a Mol és az OTP lesz a két húzóerő akár le akár fölfelé indulnak az árfolyamok. A Richter és a Telekom stabilabb maradhat továbbra is.

Orbán Viktor fél négyre - az amerikai tőzsdenyitással egy időben - várható bejelentése miatt óvatosabbak lehetnek a külföldiek ma a magyar piacon, ami a stagnálást valószínűsíti.