Erkel és Rossini muzsikájával indította Orbán Viktor miniszterelnök és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a TVK új nagyberuházását, a mintegy 30 milliárdos fejlesztéséssel megvalósuló butadién-üzemet. Hernádi Zsolt az ünnepi beszédében kiemelte, hogy az üzem az autógumigyártás legfontosabb alapanyaga, emiatt jelentős importfüggőségtől szabadítja meg az országot.

A Molnak mindig is nagy feladatai voltak - most az a feladat, hogyan tudják továbbfejleszteni Közép-Európa legnagyobb vállalatát, ez az üzem is ezt szolgálja. A Mol csoport a magyar GDP 1,4 százalékát állítja elő, az ezzel rá háruló felelősség tudatában működik, tele van feladattal - mondta el az elnök.

Sosem gondoltam volna, hogy a butadién ilyen sajtóérdeklődést képes kiváltani - kezdte beszédét a miniszterelnök, aki kijelentette, hogy a Mol legnagyobb részvényese a magyar állam, a társaságot támogatják és meg is védik, ha kell. Ha valaki itthonról vagy külföldről megkérdőjelezi a vállalat sikereit, azt nem fogjuk szó nélkül hagyni - fogalmazott.

Fontos törkevés, hogy a külföldi működőtőkével megvalósuló beruházások ne elszigelten jöjjenek létre, hanem kapcsolódjanak a beszállítói láncba - ennek példája a TVK új üzeme. Ma még minden új munkahelynek örülni kell, a mostani üzem azonban magas minőségű szakképzett munkaerőt igényel majd. Orbán szerint fontos a magyar befektetői tőke megerősítése, a kormány támogatja a kis- és középvállalatokat, de fontos, hogy legyenek országokon átívelő magyar nagyvállalatok is, mint amilyen a Mol.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!