Orbán Viktorra figyelnek a forintspekulánsok

Bár a forint erősödött, a kép meglehetősen vegyes. A politika is alakíthatja az árfolyamot.
Herman Bernadett, 2020. május 19. kedd, 09:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A keddi nyitás után erősödött a forint. A múlt héten még csaknem 355 forintos euró/forint keresztárfolyam már hétfőn is csökkent, kedden pedig 352 alá esett a kurzus. A szakértők szerint azonban, akik abban reménykednek, hogy tartós lesz az erősödés, hiába örülnek.

"Ugyan segíthetné a forintot az a hír, hogy a kormány hamarosan lemondhat a felhatalmazási törvény által ráruházott rendkívüli jogokról, az euró/forint grafikonra pillantva mégis vegyes képet láthatunk. Az MACD (mozgóátlagok mozgását mérő) indikátor vételi jelzést készül adni és a kurzus már a 20 és 30 napos mozgóátlagok felett jár. Így, ha nem történik hamarosan fordulat, a 358-359 irányába indulhat el az árfolyam" - írják az Erste Befektetési  Zrt. szakértői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.05.19 10:56

Többen is vannak, mi meg csak Soros?
Tényleg, nem adunk 50 000 forintost Soros portréjával?
Mire kiadjuk, már 50 999 forintot kellene ráírni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html