A Wirtschaftswoche a Reuters értesüléseire hivatkozva tudósított arról, hogy korábban élénk tárgyalások folytak a német Lufthansa és a Wizz-Air között a fapados légitársaság felvásárlásáról. A hírügynökségnek nyilatkozó, magukat megnevezni nem kívánó banki és vállalati bennfentesek szerint a felvásárlást a német cég részéről elsősorban a társaság korábbi vezetője, Christoph Franz támogatta volna, aki április végéig állt a Lufthansa élén.

A Lufthansa részéről újabb terv nincsen, a potenciális célpontok ugyanis túl drágák. Ennek is köszönhető, hogy a társaság új vezetője, Carsten Spohr inkább a cég saját fapados szolgáltatásainak fejlesztésére koncentrál - mondták a lapnak vállalati bennfentesek.

A Lufthansa döntését nem áll szándékában megváltoztatni. A cég folyamatosan figyeli a piacot, azonban konkrét projekt most nem szerepel napirenden - mondta a lapnak a német cég szóvivője. A Wizz Air szóvivője a tárgyalásokról szóló értesüléseket nem kívánta kommentálni. Mindössze annyit mondott, hogy a céget időről időre megkeresik potenciális befektetők, jelenleg azonban semmilyen konkrét tárgyalás nincsen napirenden.

A lap emlékeztet, hogy a tíz évvel ezelőtt alapított Wizz-Air Kelet-Európa legnagyobb fapados légitársaságává nőtte ki magát, s az európai fapados cégek között az ötödik legnagyobb a Ryanair, az Easyjet, az Air Berlin és a norvég Air Shuttle után. Tulajdonosai nyilvános kibocsátást követően részvényeit be kívánták vezetni a londoni tőzsdére, azonban a tervről júniusban végül letettek.

A céget korábbi sajtóértesülések szerint más nagy nemzetközi légitársaság is megkereste már. Júliusban felröppent a hír, hogy az Air-France-KLM csoport szeretné megvásárolni a a Wizz Airt, azonban a fapados cég akkori nyilatkozata szerint nem folytatott ilyen irányú tárgyalásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!