Óriáshitelt vesz fel a Mol

A Mol egy 2,1 milliárd euró összegű rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá - olvasható a társaság közleményében.
NAPI Online, 2007. október 3. szerda, 08:44
Fotó:

A Mol 2007. október 2-án kedden egy új, 2,1 milliárd euró összegű többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá. Az eddigi kapott kötelezettségvállalások eredményeként a hitelösszeg 100 millió euróval, 2,1 milliárd euróra emelkedett. A résztvevő bankok listája az általános szindikálás végén, várhatóan október második felében lesz végleges. A hitelszerződés méret tekintetében a mindenkori legnagyobb Euroloan tranzakció a Mol fennállása óta.

A 2,1 milliárd euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 3 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő. A hitel kezdeti kamata EURIBOR plusz 27,5 bázispont. A kamatfelár az aktuális Nettó adósság/EBITDA mutató szerinti sávos rendszer alapján változik. A hitelkeret célja általános vállalat-finanszírozás (beleértve az akvizíciókat).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK