Az új forrással a vállalat refinanszírozza a 2014 szeptemberében lejárt 500 millió euró összegű rulírozó hitelkeretet valamint a 2013 áprilisában kötött 545 millió dollár összegű rulírozó hitelkeretet.

A hitelszerződés két koordinátora a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank és az ING Bank NV, az ügynöki szerepet a Bank of America Merrill Lynch látja el.

A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfőbb partnerbankjai biztosítanak - közölte az olajtársaság.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható, hitelösszeg dollárban és euróban is lehívható. A szerződés kondíciói, beleértve a 115 bázispontos kamatfelárat, a Mol szerint rendkívül versenyképes feltételeket biztosítanak a cég számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!