A Royal FloraHolland a világ legnagyobb virágárverése, ahol naponta több mint száz tranzakciót bonyolítanak, az éves forgalom mintegy 4,65 milliárd euró.

A tettes komoly pénzügyi ismeretekkel rendelkezhetett, kifinomult eszközökkel manipulálta a számlázási rendszert. A pénzügyi osztályról egy dolgozót őrizetbe is vettek sikkasztás gyanújával. A kár mintegy 4,3 millió euró - írta a portál a nu.nl híre alapján.

QP | Quality Placement

A Royal FloraHolland bejelentette, lopás ellen biztosítva van a társaság, így senkit nem ér anyagi hátrány. A törvényszék segítségével igyekeznek visszaszerezni az elsikkasztott összeget, ami a beszállító termelők pénze.

Az eset miatt a holland virágtőzsde elhalasztotta a 2018-as pénzügyi beszámolója elfogadását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!