Óriási bukás: az OTP volt az egyik legrosszabb befektetés

A BUX index március vége óta bő háromezer ponttal, 13,1 százalékkal került lejjebb, dolláralapon viszont értékének több mint negyedét veszítette el az elmúlt három hónapban. Az árfolyamok az év eleji szintre csúsztak vissza, ami meghaladta a fejlett piacokon bekövetkezett visszaesés mértékét.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 05:30
Fotó:

Néhány kis papíron kívül igen rosszul szerepeltek a bankrészvények is, az OTP-tulajdonosok például 30 százalékot meghaladó visszaesést kénytelenek elkönyvelni. Nemzetközi viszonylatban a BUX a negyedik legrosszabb teljesítményt produkálta, Kazahsztán és Románia között végzett, még a ciprusi CSE, illetve a görög ASE index szerepelt gyengébben. Az utolsó tízben volt két másik régiós mutató, az osztrák ATX és a lengyel WIG-20 is.

További részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.07.01 07:21

Föleg annak, aki nem ismeri a stopp loss megbizást-azokat lemészárolták-lemészárolják a vágóhidon.. Majd úgy 3000 táján vegyél otp.-t
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html