A pénzintézet a harmadik negyedévben 84 centes papíronkénti veszteséget szenvedett el, ami jócskán alulmúlja a tavalyi azonos időszak 2,98 dolláros EPS-ét, illetve az elemzői prognózisokat Az elemzői várakozások elmúlt időszakban tapasztalható fokozatos lefelé módosítása után már 16 centes papíronkénti mínusz volt a konszenzus, bár a Citi szakértői nemrégiben 65 centes papíronkénti veszteségről szóló előrejelzéssel rukkoltak elő, ám még ez is optimistának bizonyult.

A Goldman Sachs az idei harmadik negyedévben 3,59 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, szemben a tavalyi azonos időszak 8,9 milliárdos értékével.

Az eredmény visszaesése mögött a gyorsjelentés szerint a befektetői bizalom romlása folytán a kereskedési bevételek érezhető csökkenése áll, ám a befektetési banki üzletág jegyzéseknél segédkező tevékenységének bevételei önmagukban 61 százalékkal zuhantak negyedéves összevetésben.

Lloyd Blankfein vezérigazgató a gyorsjelentésben csalódottságát fejezte ki a veszteség miatt, ám bízik benne, hogy a gazdasági és tőkepiaci környezet esetleges javulásából a Goldman is profitálhat majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!