A Dow Jones a szerdai nap után további 1,3 százalékot veszített az értékéből a kereskedés első egy órájában, ami 7853 pontos értéket jelentett. A szerdán is nagyobb erőt mutató Nasdaq 0,9 százalékkal 1501 pontig csúszott le, míg a S&P 500 1,3 százalékkal 822 pontra csökkent addig.
A pénzügyi szektor húzta lefelé az indexeket, miután a német Deutsche Bank rossz gyorsjelentést tett közzé, és féltek a bankmentő csomag államosításától. A Bank of America 18 százalékkal új mélypontra 3,85 dollárra esett, és a Citigroup is 7 százalékkal 3,24 dollárig csúszott vissza. Az osztalékcsökkenést és 2009-es eredményének jelentős csökkenését bejelentő State Street pénzügyi szolgáltató árfolyama viszont 3,7 százalékklal 25 dollárra nőtt.

Jelentős fordulat állt be viszont azután, hogy hírek kaptak szárnyar arról, hogy Obamáék új bankmentő csomaggal készülnek, és ez alapján nem kell tartani a pénzintézetek államosításától.
A Bank of America például 4 százalékos mínuszba küzdötte fel magát, ami 4,51 dollárt jelentett, míg a Citigroup 1,2 százalékos pluszban 3,5 dolláron állt 18 óra környékén. 

Ennek hatására a Dow 0,5 százalékos pluszban 7995 pontra emelkedett, míg a Nasdaq 1,2 százalékkal 1533 pontig kuszott fel. 

A Cisco Systems Inc árfolyama az elektronikus kereskedésben több mint négy százalékkal csökkent, miután a most folyó negyedévben bevételeinek húsz százalékos visszaesését várja. A nyitás után 1,4 százalékkal 15,62 dollárra esett az árfolyama, az új csomag hatására, pedig 1 százalékos pluszba 16 dollára lendült fel az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!