Hiába jártak napközben közel 3 százalék körüli pluszban az amerikai indexek, a nap végén ismét az eladók kerekedtek felül: a Dow Jones végül 1,29 százalékkal került lejjebb (15 666 pontra), az index a napi maximumához képest 647 ponttal zárt alacsonyabban.

Az S&P 500 számára is csúnya lett a vége, 1,35 százalékot esett (1868 pontra), míg a Nasdaq 0,44 százalékot gyengült (4506 pontra). Az S&P 500 és a Dow Jones is legutóbb 2008 októberében mutatott ilyen mértékű negatív irányú fordulatot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!