Soós Csaba vezérigazgató a Napi Gazdaságnak elmondta, a társaság menedzsmentje folyamatosan keresi és értékeli az egyes megoldási lehetőségeket. Tárgyalásokat a kötvényesekkel abban az esetben kezdeményez, ha úgy látja, a társaság határidőben nem fog tudni teljesíteni.

A vezérigazgató elmondása szerint a társaság által még tavasszal alapított E-Star Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. hosszas mérlegelést követően végül nem indult el a pályázaton.

A tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal kapcsolatban Soós kiemelte, hogy a társaság jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy tovább tudja finanszírozni a gyakran több hónapos, esetenként éves késedelmeket, így további rendkívüli felmondásokat és peres eljárásokat kényszerül indítani. Arra a kérdésre, hogy ha minden kötél szakad, reális opció-e a végelszámolás vagy a csődvédelem kérése, a vezérigazgató elmondta, a végelszámolás semmiképpen sem célja a társaság vezetésének.

Álláspontja szerint a csődvédelem kérése nem opcionális kérdés egy társaság életében, hanem szükségintézkedés, amit a menedzsment köteles megtenni a befektetői és hitelezői érdeke védelmében, amennyiben annak szükségszerűsége fennáll.

A teljes interjú a Napi Gazdaságban hétfői számában jelenik meg.

 

Az E-Star fontosabb mutatószámai (ezer euró)
MutatóAugusztusJúlius
Árbevétel42863386
Bruttó fedezet11691064
EBITDA222-113
Készpénzállomány63002100
Forrás: E-Star

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!