Mindenestre a nap elején induló nagyon nagy pesszimizmusban 4431 forintig leeső OTP árfolyama délutánra szárnyakat kapott, miután a vártnál jobb amerikai makroadat hatására erősödő euró a forintot is drágította. Az OTP így napon belül több mint 8 százalékot tudott emelkedni, amire azért már régen volt példa. A 4790 forintos záró ára 3,7 százalékos növekedést jelentett a hétfőihez képest. A képet egyedül az árnyalja, hogy a forgalma a bankrészvénynek nem volt túl nagy, ez ugyanis a 15 milliárd forintot sem érte el. A napi maximumon záró BUX is 4,4 százalékot nőtt napon belül miután a chartja hasonló ívet írt le az OTP-vel. A 22 561 pontos utolsó érték 2,7 százalékos pluszt jelentett egy nap alatt. A decemberi határidő ugyanakkor nem követte a BUX szárnyalásának a mértékét, a 22 577 pontos utolsó értéke csupán 1,7 százalékos pluszt jelentett, és így a kamattartalom is gyakorlatilag a nullára olvadt. Az OTP mellett a többi vezető részvény is jól szerepelt, a Mol 2,3 százalékkal 21 000 forintra, a Magyar Telekom 2,4 százalékkal 688 forintra emelkedett. A Richter befektetői is gyorsan elfelejtették az előző napi rossz teszt eredményt, a részvény így közel 3 százalékkal 46 900 forintra drágult. Ezzel szemben a szektortárs Egis 0,5 százalékot veszített az értékéből, ez 20 300 forintos záró árat takart. Az FHB ugyanakkor 6,3 százalékos emelkedésével még az OTP-t is lepipálta, így 1198 forinton fejezte be a napot. A várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést közlő Állami Nyomda 2 százalékkal emelkedett, ugyanakkor az AAA Autó a piaci hangulattal szemben 5,5 százalékkal értékelődött le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!