Óriásit fordultunk napon belül

Nagyon borús hangulatban indult a nap kedden reggel a magyar tőzsdén, miután a líbiai események és japán leminősítése miatt komoly esés volt az ázsiai börzéken. A délelőtti esés azonban nagyon kis forgalom mellett zajlott, így az eladók gyorsan elfogytak, ráadásul a délutáni amerikai jó bizalmi index előcsalogatta a vevőket.
NAPI, 2011. február 22. kedd, 17:14
Fotó:

Mindez azt jelentette, hogy a nap elején még 22 100 pont közelében is forgó BUX délre már nullában állt, míg zárásra közel 1 százalékos emelkedéssel 22 573 pontra nőtt az értéke.


A vezető részvények közül napközben a legjobban a Goldman által alulsúlyozásról semlegesre módosított Magyar Telekom teljesített a részvény közel 3 százalékos pluszban forgott a nap nagy részében. Végül 2 százalékkal emelkedve 537 forinton fejezte be a napot a részvény.

Szintén szépen emelkedett a Mol, amelyet a dráguló olajár, és az előző napi újabb olajtalálata erősített.  A nap végi hajrájának betudhatóan ráadásul ez a részvény teljesített a legjobban a vezető papírok közül 3,4 százalékos drágulásával, ami 22 880 forintos záró árat jelentett.

Az OTP szinte egész nap szenvedett és az 5500 forintos támasz szintjét tesztelte a nap elején. A nap végi emelkedési hullám hatására azonban végül ez a részvény is pluszba fordult, igaz az 5635 forintos záró ára csupán 0,1 százalékos emelkedést jelentett.

 

A legrosszabbul a Richter néz ki a nagy papírok közül. A gyógyszergyártó ugyanis fontos szintet tört le 39 000 forintnál. A záró ár 1,8 százalékos esés eredményeként 38 900 forint lett.

A nap nyertese a Graphisoft Park lett, amely a jó gyorsjelentésre reagálva 5,3 százalékkal 774 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK