Örökre megváltozhat az internet - ebben bízik Amerika

A gyenge start után emelkedésbe váltottak a vezető New York-i részvényindexek az amerikai piacok sokéves mélypontra jutásának évfordulóján. A kommentárok szerint a piac abban bízik, hogy a Cisco valami nagy dobás bejelentésére készül. Igaz, eközben a nyersanyagszektor és a pénzügyi ágazat képviselőinek gyengélkedése fékezőleg hat.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 17:19
Fotó:

A piacok a Cisco bejelentésére várnak - a vállalat korábbi közlése szerint olyasvalamire készül, ami "örökre megváltoztathatja az internetet". Elemzők szerint a társaság a vezeték nélküli szolgáltatók számára rukkolhat elő új hálózati technológiával. Mindez az optimizmus a Cisco mérsékelten gyengülő részvényein nem látszott, a telekomszektor képviselői azonban erősödtek.

A Boeing részvényei a nyertesek közé iratkoztak fel, miután a Northrop Grumman hadiipari társaság közölte, hogy kiszáll az amerikai légierő új generációs légi utántöltő gépeire kiírt, 40 milliárd dolláros tenderből, így csak a polgári gépeket is gyártó társaság maradt versenyben.

Az Alcoa-papírok a fémárakkal együtt gyengültek, de hasonló volt a helyzet az olajiparban is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK